Gymnic Peanut ball/Pinda bal

29,9584,00 incl. BTW

De pinda vorm van deze oefenballen bieden een groter contactoppervlak met de grond dan de gymnastiekballen en eggballs, waardoor ze meer stabiliteit bieden tijdens de oefeningen. De Peanut ball/pinda bal gebruik je om de spieren van de hond te versterken

Artikelnummer: N/B Categorie:

Gymnic Peanut ball/Pinda bal

Gymnic Peanut ball/Pinda bal

De peanut ball, ook wel bekend als de pindabal

De Peanut ball wordt veel gebruikt voor training van (sport-, werk-)honden, en voor revalidatie en therapie. De unieke vorm van de pinda beperkt de beweging tot alleen de voor- en achterwaartse beweging.
Wanneer de bal in de lengte wordt gebruikt, kan de hond ook in zijwaartse richting bewegen.

De pinda vorm van deze oefenballen bieden een groter contactoppervlak met de grond dan de gymnastiekballen en eggballs, waardoor ze meer stabiliteit bieden tijdens de oefeningen.
De Peanut ball/pinda bal gebruik je om de spieren van de hond te versterken.

Door iets lekkers net boven het hoofd te houden moet de hond met zijn voorpoten op de pinda staand, iets oprichten en daarbij zijn nek en rug strekken.
Er wordt gewerkt aan evenwicht en balans. Dit is niet alleen goed voor het verstevigen van de spieren van de hond, maar ook voor zijn (zelf)vertrouwen.

De peanut ballen zijn sterk, en gemaakt van een goede kwaliteit PVC. De peanut ball is ook uitermate geschikt voor diagnostische doeleinden, training van de actieve stabiliteit, balans, flexibiliteit, coördinatie, revalidatie en therapie.

Hoe kies ik nu de meest geschikte maat pinda bal / peanut ball voor je hond?

Dat hangt af van wat voor soort oefeningen je wil doen met de hond. Maar voor een richtlijn kunt je onderstaande tabel raadplegen.

  • Wanneer je de pindabal wilt gebruiken om de hond met 4 poten op te zetten, meet dan de lengte van de hond als hij staat vanaf de voorpoten tot de achterpoten.

De hond moet in zijn natuurlijke stand/positie volledig bovenop de pinda bal kunnen staan. Je mag altijd een groter formaat pinda bal kiezen voor een kleine hond, maar nooit een kleinere pinda bal voor een grote hond.

Als je meerdere honden hebt, kies dan de pindabal die past bij de grootste hond.

Het gebruik van een grotere bal bij een kleine hond biedt het voordeel dat je meer oppervlak hebt om op te werken en het prettiger is voor je eigen rug (dan hoef je zelf minder voorover te bukken).

Als je de pindabal wilt gebruiken om bijvoorbeeld de stabiliteit van de achterhand te trainen, voor gewicht-dragende oefeningen of revalidatie (waarbij de hond deels op de grond staat en deels op de bal) kies dan een pindabal die qua hoogte net iets onder de schofthoogte van de hond zit.

De aangegeven hoogte van de pindabal is de maximale hoogte van de bal. Pomp de bal niet hoger op dan deze hoogte. De uitdaging van de oefeningen kan aangepast worden door de bal minder hard op te pompen.

Begeleid de hond altijd bij het werken met dit balansmateriaal. Wij adviseren de hond vast te houden aan een tuig of veiligheidsharnas/vest, met name als het nieuw en spannend is.

Specificaties:
Leverbaar in 5 verschillende afmetingen. Iedere afmeting heeft zijn eigen kleur.

  • H30 x L50 cm, kleur: blauw
  • H40 x L65 cm, kleur: rood
  • H55 x L90 cm, kleur: geel
  • H70 x L115 cm, kleur: blauw
  • H85 x L130 cm, kleur: rood

Bevat géén antiburst systeem

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gymnic Peanut ball/Pinda bal” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *