K9-units

K9-units zijn speciale eenheden van Politie, Leger, Beveiliging en SAR-teams die getrainde honden inzetten voor diverse taken. Deze honden worden zorgvuldig geselecteerd en getraind om een breed scala aan taken uit te voeren.

Politie en Douanehonden

Bij de politie en douane, worden K9-units vaak ingezet voor het opsporen van verdachten en het vinden van bewijsmateriaal. Deze honden worden getraind om te zoeken naar menselijke geuren en kunnen daarom ingezet worden bij het opsporen van vermiste personen of criminelen die zich hebben verstopt. Ze worden ook gebruikt om verdovende middelen op te sporen, wat de politie helpt bij het bestrijden van drugsgerelateerde criminaliteit.

Tevens worden deze honden ook ingezet bij rellen en moeilijke arrestaties.

Honden van het Leger

Militaire eenheden van over de hele wereld maken ook gebruik van K9-units voor diverse taken. Deze teams worden ingezet tijdens militaire operaties voor het opsporen van vijanden, het zoeken naar explosieven en het bewaken van militaire installaties. De honden zijn zeer getraind in het uitvoeren van deze taken en werken vaak samen met hun menselijke teamgenoten.

Honden van Search and Rescue (SAR) teams

Search and Rescue (SAR) teams maken ook gebruik van K9-units om vermiste personen op te sporen. Deze honden worden getraind om te zoeken naar menselijke geuren, zowel boven als onder de grond,

en zijn vaak in staat om slachtoffers te vinden die moeilijk

te lokaliseren zijn met andere zoekmethoden.

SAR-teams werken vaak samen met lokale

wetshandhavingsinstanties en brandweer om vermiste personen

te vinden en te redden.

Gevaarlijke situaties

Hoewel K9-units vaak worden ingezet bij gevaarlijke situaties, zijn deze honden getraind om te werken in verschillende omgevingen en met verschillende mensen. Ze zijn getraind om te reageren op bepaalde commando's en te werken met hun menselijke handlers, waardoor ze veilig en effectief kunnen worden ingezet in diverse situaties.

K9-units zijn onmisbaar voor Politie, Leger, Beveiliging en SAR-teams, omdat ze in staat zijn om taken uit te voeren die voor mensen moeilijk of onmogelijk zijn. Deze teams worden zorgvuldig geselecteerd en getraind om te werken in diverse omgevingen en situaties en blijven een essentieel onderdeel van de handhaving en veiligheid.


Voor al deze honden en hun geleiders levert DOGPRIDE NL diverse materialen,

DOGPRIDE NL kan in principe alles voor u leveren. Daar wij niet alle professionele materialen in onze webshop mogen aanbieden kunnen we deze toch vaak voor u verzorgen. De reden hiervoor is dat wij deze producten niet mogen verkopen aan particulieren. Voor organisaties geldt dat zij contact met ons kunnen opnemen voor dit aanbod.


Wij zien uw aanvraag graag tegemoet.


Dogpride NL is trots op

0

Soorten producten

0

Leveranciers van wereldklasse

4,5

Sterren van de 5 op Google

0

Geholpen klanten

Liever persoonlijk contact? Wij helpen graag!