Pion 30 cm met gaten

6,50 incl. BTW

De pionnen zijn gemaakt van kunststof. Er kan eventueel een stok zowel horizontaal als verticaal in de pion worden geplaatst. De pionnen kunnen ook gecombineerd worden met hoepels (die kunnen bovenop de pion geschoven worden).

Artikelnummer: N/B Categorie:

Pion 30 cm met gaten

Pion 30 cm met gaten

Multifunctionele pion voor agility of behendigheidstraining

De pionnen zijn gemaakt van kunststof. Er kan eventueel een stok zowel horizontaal als verticaal in de pion worden geplaatst. De pionnen kunnen ook gecombineerd worden met hoepels (die kunnen bovenop de pion geschoven worden).

Cavaletti training

Cavaletti training is voor honden een prima workout voor het vinden en houden van balans, het leren aanpassen van hun paslengte en het aan- en ontspannen van spieren.

Aanleren

Zet een rij cavaletti (4-6) achter elkaar en laat de hond er in een vloeiende beweging overheen lopen.

Let op: niet rennen of springen! Dit is geen race-oefening, het draait om coördinatie en harmonie. Leid de hond in het begin in stap over de cavaletti. Gaat de hond daarbij te snel, plaats dan tussen de hindernissen iets lekkers op de grond, zodat de hond vaart mindert.

Als de hond het lopen over de cavaletti beheerst, kunnen de hindernissen in draf worden geoefend. Let op: als de hond aan een riem werkt, moet deze tijdens de oefening slap hangen. De lijn mag de hond niet hinderen.

Afstand

Zorg altijd voor voldoende tussenruimte tussen de cavaletti. Maak de afstand voor iedere hond op maat. De ruglijn van de hond moet recht en ontspannen blijven als hij over de cavaletti loopt. Als de hond zijn rug moet krommen bij het eroverheen stappen, staan de hindernissen te dicht op elkaar.

Houd als beginafstand tussen de cavaletti de afstand tussen de voor- en achterbenen van de hond aan, gemeten als de hond gewoon staat, of reken voor de afstand twee keer de ellebooghoogte van het dier, de hoogte van de hond vanaf de grond tot aan zijn elleboog.

Hoogte
De hoogte van de cavaletti mag niet hoger zijn dan de hakhoogte van de hond. Houd de hindernissen dus laag.

Let op!

Over een cavaletti stappen, probeer het zelf maar eens een paar keer achter elkaar, kost een hond veel kracht. Doe deze oefening daarom niet te vaak achter elkaar en bouw de moeilijkheidsgraad, bijvoorbeeld de cavaletti iets verder uit elkaar zetten waardoor de hond zijn pas moet verlengen, langzaam op. Onderschat niet hoe moe je van ‘simpele’ stapjes kunt worden!

Leverbare kleuren:

  • Blauw
  • Rood
  • Groen
  • Geel

Wordt geleverd per 10 stuks. Wanneer je een set van gemixte kleuren wil, kan je dit aangeven in het tekstveld tijdens het bestellen.

Afmeting: Hoogte 30 cm; grondvlak 23 cm; aan 4 zijden 2 gaten; hoogte gaten op 12 en 22 cm
Prijs: per stuk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pion 30 cm met gaten” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *