NATO Scent Carousel

De NAVO-carrousel wordt geleverd in twee basismaten van 12 of 18 armen, oorspronkelijk ontworpen voor de MOD-werkhonden. Nu het meest gebruikt door de RAF en UKBA, geeft het dragen van 50% meer armen de hond meer keuzemogelijkheden

Categorie: Labels: , , , ,

NATO Scent Carousel

NATO Scent Carousel

De NAVO-carrousel wordt geleverd in twee basismaten van 12 of 18 armen, oorspronkelijk ontworpen voor de MOD-werkhonden.
Nu het meest gebruikt door de RAF en UKBA, geeft het dragen van 50% meer armen de hond meer keuzemogelijkheden, wat statistisch gezien het vermogen van de hond bewijst om het doelwit te vinden en tegelijkertijd de interferenties ongevoelig te maken.

De carrousel heeft een uniek dekselbevestigingssysteem dat het deksel stevig op de geurpot houdt en een snel los te maken hoogteverstellingssysteem.
Hierdoor is een volledige verticale aanpassing mogelijk vanaf ground zero naar boven, wat goed is voor zowel puppytraining als grotere honden.

De machine is volledig vervaardigd uit RVS en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.
Het is unidirectioneel en kan met de klok mee of tegen de klok in worden gedraaid en bevat een anti-rotatievergrendelingsmechanisme, wat handig is voor het vasthouden van posities tijdens NCTAS-training.

De armen kunnen horizontaal worden versteld om de werkdiameter te wijzigen, waardoor de machine in kleinere ruimtes past.
Armen kunnen ook worden verwijderd voor reinigingsdoeleinden en worden uitgewisseld voor verschillende typen die zijn ontworpen voor wattenstaafjes, filters en luchtdichte containers.

Onze unieke geurpotten zijn ontworpen voor explosieve sets voor thuiskantoren en door HM goedgekeurde EDD-trainingssets. Voor geurdetectiewerkzaamheden accepteren zij ook eventuele andere stoffen.

De carrousel is in de eerste plaats ontworpen voor de detectie van explosieven en is universeel en kan worden gebruikt voor afdruktraining voor bijna alles wat een hondenneus kan detecteren!

Sinds de ontwikkeling ervan hebben we carrousels geleverd aan de meeste Britse ministeries, politiekorpsen en grensagentschappen.
Het heeft ook interesse gewekt uit veel andere landen en we hebben de Noorse strijdkrachten, de Deense luchtmacht en het Franse leger bevoorraad. Evenals het leveren van particuliere organisaties in Noord-Amerika, Australië en andere Europese landen.

Losse accessories kunnen worden bijbesteld.

  • Swabs and Filter Arms
  • Airtight Container Arms
  • Magnetic Compact Scent Hides
  • Scent Pot Dividers
  • NATO Chock Stand
  • Baffle Plates
  • Variable Scent Lid NATO
  • Scent Pot NATO

Neem contact met ons op voor een prijsopgave. Email: info@dogpride.nl of Tel: +31315655930 / +31638147051

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “NATO Scent Carousel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *