IGP

IGP (Internationale Gebrauchshundeprüfung) is een internationale hondensport die gericht ist op het evalueren van de werkvaardigheden van verschillende soorten honden, zoals Duitse Herders, Malinois, Rottweilers, Dobermann, enzovoort.

  • De sport evalueert de vaardigheden van de honden in drie categorieën: verdediging, speurwerk en gehoorzaamheid.

In IGP-wedstrijden wordt verwacht dat honden bepaalde taken uitvoeren, zoals het beschermen van hun baas, het opsporen van vermiste personen of het uitvoeren van complexe bevelen. Het doel van de sport is om te beoordelen hoe goed de honden zijn opgeleid en hoe goed ze samenwerken met hun baas.

De IGP-wedstrijden worden gehouden onder toezicht van een jury die de prestaties van de honden en de baas evalueert. Het is belangrijk dat zowel de hond als de baas fysiek en mentaal fit zijn om deze wedstrijden aan te kunnen.

In de loop der jaren is IGP uitgegroeid tot een populaire hondensport die wereldwijd wordt beoefend. Het biedt hondeneigenaren de kans om de vaardigheden van hun honden te tonen en te verbeteren en tegelijkertijd te genieten van een dag vol spanning en uitdaging.

In samenvatting is IGP een uitdagende en vermakelijke hondensport die gericht is op het beoordelen van de werkvaardigheden van honden en de samenwerking tussen hond en baas.