REST

REST (Remote Explosive Scent Tracing) is een methode voor het detecteren van explosieve dampen.
Zendingen voor REST moeten worden geïsoleerd, volledig verpakt en minimaal twee uur staan. Vervolgens worden uit verschillende delen van de zending meerdere luchtmonsters verwijderd door middel van een draagbare vacuümpomp door een filter.

De filters worden vervolgens naar een aparte locatie (analyseruimte) vervoerd en onder gecontroleerde omstandigheden in een stand geplaatst, weg van de zending, en ondervraagd door een explosievenhond. Als de zendingen zijn ingeklaard, ontvangt de Agent een verklaring van de REST-operator waarin wordt beweerd dat de zending vrij is van explosieven.

De wetgeving bepaalt dat alle vracht die in een passagiersvliegtuig wordt geladen, een van de goedgekeurde methoden van veiligheidsonderzoek moet ondergaan. Dit zijn:

(a) Bekende afzenderprocedures

(b) screening door middel van röntgenstraling (de primaire screeningmethode)

(c) lichamelijk onderzoek inclusief handmatig zoeken (primaire screeningmethode)

(d) Remote Explosive Scent Tracing (REST) ​​formeel bekend als Air Sampling Canine Olfaction (RASCO) (secundaire screeningmethode)

Vracht die een van deze procedures heeft ondergaan, kan vervolgens worden geclassificeerd als SPX-vracht (vracht die is gescreend om vervoerd te kunnen worden met elk type vliegtuig).

Toont alle 9 resultaten