AKAH Jachtjassen

Albrecht Kind GmbH is waarschijnlijk de oudste Europese groothandel in de wapenindustrie. Het bedrijf werd op 24.9.1853 opgericht door de heer Albrecht Kind in het kleine dorpje Hunstig, ongeveer 50 km ten oosten van Keulen. Hij begon heel klein in het huis van zijn ouders. Het voltallige personeel bestond uit een leerling die in het huis woonde en te eten kreeg.
De groothandel begon met de verkoop van wapens van de Belgische firma Dewander, Pere & Fils, Luik, maar ook van nickcatchers, hertenvangers en andere staalproducten. Het dichtstbijzijnde postkantoor was twee uur rijden in Gummersbach. Een man uit de omgeving bood zich aan als expediteur, die elke dag met zijn ezelskar de postpakketten naar Gummersbach bracht. Van daaruit werden ze per paardenpost naar Hagen/Westfalen of Dortmund vervoerd en uiteindelijk per spoor. Ondanks deze moeilijkheden zijn de zaken goed van start gegaan. In 1854 werd de eerste exportorder naar New York voltooid en het jaar daarop werd een klein magazijn onderhouden. De productie breidde zich uit tot richtkijkeropstellingen en lederwaren. De productie van lederwaren begon al in 1865. Ze redde het bedrijf Kind uit de moeilijke tijden na de Tweede Wereldoorlog, want Duitse staatsburgers mochten tot 1951 niet jagen. Er werden onder andere paardentuigen in grotere hoeveelheden geproduceerd.
De lederwarenafdeling vervaardigt praktisch alles wat nodig is voor hondenbezit en jacht: hondenriemen, hondenhalsbanden, hondenmuilkorven, geweerriemen, schedes, patroonriemen, jachttassen, muilkorfbeschermers, rugzakken, enz. Wapensmeden werd gestart in 1891. Een essentiële tak van werk is de productie van richtkijkerbevestigingen. Daarnaast worden hier onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan wapens uitgevoerd. Vandaag de dag heeft Albrecht Kind GmbH ongeveer 10.000 artikelen in zijn verkoopprogramma, waarvan 1.000 uit eigen productie.
Het bedrijf importeert wereldwijd en heeft bekende exclusieve agentschappen zoals Browning, Winchester, Steyr Arms, Haenel, CZ, Ruger, Carl Walther, Eley, Lapua, Brenneke, Les Baer, Leica, Aigle, Shooterking.
Dankzij de wereldwijde export heeft Albrecht Kind GmbH klanten op alle continenten en is het nu een van de toonaangevende politie-outfitters van Duitsland. De meeste deelstaten dragen holsters van de productie van het bedrijf Albrecht Kind GmbH. Zelfs autoriteiten uit landen als Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, Frankrijk, de VS, Japan of Marokko kopen producten van Albrecht Kind GmbH.
AKAH is het nieuwe millennium met kracht begonnen. Begin september 2000 werd een modern nieuw gebouw voor onze AKAH zadelmakerij in gebruik genomen. Tegelijkertijd hebben we onze opslagruimte met 750 vierkante meter vergroot. Naarmate Europa zich uitbreidt, eist het nog snellere leveringen dan voorheen en een goed gevuld centraal magazijn. In 2009 werd een extra magazijn gebouwd om de toegenomen transport- en opslagvolumes op te vangen en zich uit te rusten voor de logistieke uitdagingen van de toekomst. In 2018 werd het volledige logistieke systeem, inclusief alle opslaghulpmiddelen, opnieuw ontworpen tijdens de lopende operaties. Het was een enorme uitdaging voor alle bedrijfsprocessen met als doel om nog beter te kunnen voldoen aan de vraag van onze klanten naar snelle levering. We zijn ook innovatief op het gebied van media en sociale netwerken, waar we onze klanten een toekomstgericht dienstenaanbod bieden. Deze opmerkelijke ontwikkeling wordt ondersteund door onze krachtige leveranciers en onze gekwalificeerde medewerkers.

 

Resultaat 1–20 van de 29 resultaten wordt getoond