Bia Bed Orthopedisch Matras

109,95169,95 incl. BTW

Het BIA Ortho Matras heeft zichzelf door de jaren bewezen als het meest ideale druk verlagende bed dat gewrichtspijnen verminderd. Dit komt doordat het BIA Ortho Matras bestaat uit twee lagen polyether.

Artikelnummer: N/B Categorie:

Bia Bed Orthopedisch Matras

Bia Bed Orthopedisch Matras
BIA Ortho Matras wordt met de hand gemaakt door het Zweedse BIA AB. Een van de voordelen van de BIA Ortho Matras is dat het past in de standaard bench.

Het BIA Ortho Matras heeft zichzelf door de jaren bewezen als het meest ideale druk verlagende bed dat gewrichtspijnen verminderd. Dit komt doordat het BIA Ortho Matras bestaat uit twee lagen polyether. Deze lagen bestaan elk uit één geheel, het is geen verbrokkeld orthopedisch schuim. De bovenste laag Orthopedisch polyether (Celsius™) vormt zich naar het lichaam van jouw hond.

Op deze manier zorgt het voor verlichting van de drukpunten bij heupen, knieën en schouders. De onderste laag BIA-polyether voorkomt het doorzakken van het BIA Ortho Matras.

Door de combinatie van de twee lagen verdeelt het BIA Ortho Matras het lichaamsgewicht gelijkmatig, wat spier- en gewrichtspijnen verlicht. Het is overtrokken met een stevige, afritsbare kunstleer hoes in de kleur zwart. Het model is tijdloos en doordacht.

Dit alles zorgt ervoor dat het BIA Ortho Matras uitermate geschikt is voor de hond met artrose en de oude(re) hond die je eenwelverdiende oude dag gunt.

De kern van het BIA Ortho Matras

Met deze pijlers in het achterhoofd hebben de BIA-ontwerpers met het BIA Ortho Matras een hondenbed ontworpen dat zorgt voor uitmuntende drukverdeling bij belasting, ongeacht lichaamsgewicht of -grootte.

De bovenste laag van het BIA Ortho Bed bestaat uit een laag Celsius™. Celsius™ is traagschuim gemaakt van visco-elastisch polyurethaanschuim. Traagschuim reageert op (lichaams-)warmte, waardoor het op de plekken met een zware belasting meer doorveert dan op de plekken met een lichte belasting. Hierdoor vormt het traagschuim zich naar de contouren van het hondenlichaam, en ontstaat er een optimale drukverdeling zonder overbelasting.

Wanneer de kern van het bed alleen zou bestaan uit traagschuim, zou je huisdier tot de grond kunnen zakken. Dit zou alsnog leiden tot gewrichtsklachten. Hiervoor is de onderste laag.

De onderste laag van het BIA Ortho Matras bestaat uit freonvrije polyether, wat zorgt voor stevigheid en beschermt tegen kou. Het freonvrije polyether is klasse 1, wat inhoudt dat deze is goedgekeurd voor direct contact met baby’s en kleine kinderen. Bij het matras hoort de zachte traagschuim laag boven.

Afmetingen:

  • BIA 50: 73 x 50 x 5 cm
  • BIA 56: 85 x 56 x 5 cm
  • BIA 66: 105 x 66 x 5 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bia Bed Orthopedisch Matras” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *